luni, 12 mai 2014

Rogozin, pe Twitter: "Acum, aşteptăm cu nerăbdare vizita unor delegaţii guvernamentale din România şi Moldova"



Aşteptăm acum cu nerăbdare o vizită la Moscova a unor delegaţii guvernamentale din România şi Moldova, a scris sâmbătă vicepremierul rus Dmitri Rogozin într-un nou mesaj postat pe Twitter.

Într-un alt mesaj, Rogozin a scris: 'Ei bine, domnilor din România, curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi'.

Tot sâmbătă, dar în cursul după-amiezii, Rogozin a scris că, la solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul său. 'La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160' (cel mai mare avion de luptă construit vreodată, TU-160 este un bombardier strategic supersonic cu aripi cu geometrie variabilă - n.r.), a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care s-a aflat de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autorităţile Republicii Moldova.
 
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a răspuns, pe Twitter, președintelui Traian Băsescu. "Mă întreb câte pahare a băut Băsescu pentru a prinde curaj înainte de a închide spaţiul aerian al României pentru avionul nostru?", scrie Dmitri Rogozin pe Twitter.

Postarea lui Rogozin vine după de duminică preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro că trebuie aflat câtă vodcă a consumat vicepremierul rus înainte de a afirma că va survola România la bordul unui bombardier pentru că nu a fost lăsat să tranziteze spaţiul aerian al ţării noastre.

'În ceea ce îl priveşte pe Rogozin, la astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie aflat câtă vodcă a consumat înainte de a face aceste declaraţii. În rest, totul e o poveste tipic rogoziană, cu lipsă de respect pentru legislaţia internaţională, cu lipsă de respect pentru orice altceva decât înseamnă Mama Rusia şi tot acest pachet al unui politician pe care vremurile l-au depăşit iar el a rămas încă la modul de gândire a stalinismului. Ăsta e Rogozin', a declarat Traian Băsescu.